onsdag 22 maj 2013

Recept: Chokladcupcakes med vitchoklad frosting

Eftersom jag älskar allt med choklad så är dessa cupcakes helt underbara!
Något för chokladälskaren.
Receptet är faktiskt ifrån Leila Lindholm på självaste muffisen men frosting har jag med egen smak fått till.

Choklad cupcakes á la Leila 


Detta är vad du kommer behöva för att skapa dessa godingar!
150 gram smör
2 st ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil
1 citron (skalet)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
1 nypa salt

Så här går du tillväga:


1. Sätt ungen på 175 grader om du vill göra stora muffins, och på 200 grader och du vill göra mindre.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en separat skål och rör ner i smeten. 
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna med 2/3 av smeten
4. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små. 
Tips: Stick med potatissticka om du är osäker på att dom är klara. Är det kladdigt på stickan är dom ej klara!
Låt muffinsarna svalna på galler eller plåt medan du gör frostingen.

Frostingen (cream chesse frosting)

Detta behöver du: 
60 gram mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron (saften)
100gram Philadelphiaost
100gram vitchoklad

Så här gör du:
1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaften.
2. Vispa ner Philadelphiaosten.
3. Smält den vita choklad i mikron eller över vattenbad och blanda ner det i frostingen.
4. Bred eller spritsa ut din frosting på dina cupcakes!
5. Garnera med valfri dekoration (t.ex. strössel eller ätbara blommor)

Så här kan det se ut när du är klar!

























Hoppas det smakar och att det går bra! /Fanny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar